lørdag 11. februar 2012

Kjempe godt Grytebrød


Dette er en kjempe god oppskrift på ett kjempe godt brød som jeg fant på nettet,
 og som jeg vil dele videre!

Dette er hva du trenger:

6 dl. vann
1 pk. gjær
1-2 ts salt
1 dl. fibrex
1-2 dl. havregryn
1 dl. solsikkefrø
1 dl. linfrø
1 dl. gresskarkjerner
4-7 dl.glutenfri melmiks
1-2 dl. rapsolje

Bland alt godt.

La deigen heve i minst 12 timer, gjerne opp til 1 døgn.
Varm opp ovnen til 250 grader, sett støpejerngryta (medium str.) i ovnen i ca 1/2 time (gryta varmes da opp, slik at deigen får en skorpe med en gang).
Putt deigen i gryta, pensle deigen med vann og strø på frø hvis ønskelig.
Stek brødet i 45 min ved 250 grader med lokk.
Deretter ta av lokket og sett ovnen ned til 200 grader og stek så i 45 minutter til.

Nam, nam!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar