Dette er en kjempe god oppskrift på ett kjempe godt brød som jeg fant på nettet,
og som jeg vil dele videre!
Dette er hva du trenger:
6 dl. vann
1 pk. gjær
1-2 ts salt
1 dl. fibrex
1-2 dl. havregryn
1 dl. solsikkefrø
1 dl. linfrø
1 dl. gresskarkjerner
4-7 dl.glutenfri melmiks
1-2 dl. rapsolje
Bland alt godt.
La deigen heve i minst 12 timer, gjerne opp til 1 døgn.
Varm opp ovnen til 250 grader, sett støpejerngryta (medium str.) i ovnen i ca 1/2 time (gryta varmes da opp, slik at deigen får en skorpe med en gang).
Putt deigen i gryta, pensle deigen med vann og strø på frø hvis ønskelig.
Stek brødet i 45 min ved 250 grader med lokk.
Deretter ta av lokket og sett ovnen ned til 200 grader og stek så i 45 minutter til.
Nam, nam!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar