torsdag 15. mars 2012

Glutenfri sjokoladekake med sitronkrem

Etter å ha sittet ute i solen en god stund og kjente etter at jeg mest sannsynlig hadde kanskje blitt litt solbrent i fjeset... tuslet jeg inn å tittet meg i speilen... fikk bekreftet det jeg følte.
Jeg satte meg inn og kjente at jeg fikk lyst på noe godt. Kunne egentlig tenkt meg sjokoladekake!
Googla meg frem til en oppskrift på som jeg kunne tenke meg å prøve, bare byttet ut melet med glutenfritt.
Ble ganske fornøyd til å være første forsøk.... kan helt sikkert småjusteres litt.
Men jeg nøt kaken, og kommer til å lage den igjen.


Her er hva du trenger:
Ikke glem sukkeret! (sukkeret er ikke med på bildet)

120 g mørk sjokolade
200 g romtemperert smør
220g sukker
5 egg
80 - 90 g siktet glutenfritt mel

Sitronkrem:

3 dl kremfløte
2 dl lett creme fraiche
1/2 - 1 sitron, revet skall eller du kan bruke 2 lime. Lime var opprinnelig det som ble brukt i oppskriften jeg fant, men jeg hadde sitron, derav Sitronkrem i kaken min.

Du kan toppe kaken med bær eller revet sjokolade.

Sjokoladen smeltes over vannbad.
Skill eggene og pisk eggeplommene inn i den smeltede sjokoladen.
100 g sukker og smør piskes til en luftig krem. Rør i sjokolade og eggeplommeblandingen.

da ser den sånn ut.

Pisk så eggehvitene stive, og tilsett de resterende 120 g sukker litt og litt.
Pisk godt mellom sukringene.

da vil den se sånn ut... marengs.

Pisk 1/3 av marengsen inn i sjokolademassen

slik som dette.

Vend inn resten av marengsen og melet vekselvis.


Hell deigen over i en 22 cm springform


Stek kaken i ved 160 grader i ca 45 min.
Sjekk med kakenål om kaken er ferdig gjennomstekt.


Avkjøl kaken, snu den opp ned på en tallerken og del kaken i to.

Pisk kremfløten halvstiv. Bland inn creme fraiche og revet sitron eller lime skall. Pisk litt til til alt er godt blandet. Kremen skal helst ikke være for stiv, da det er best hvis den får trekke litt inn i kaken.
Det gjør kaken god og saftig.
Smør halvparten av kremen på den ene kakbunnen, legg den andre kakebunnen over og smør så resten av kremen over kaken. Strø revet sjokolade over kremen og pynt med bær om ønskelig.


Kaken bli best om du setter den i kjøleskapet i noen timer eller over natten.

 




1 kommentar:

  1. Jeg må jo selvsagt takke chocolanasblogg.blogspot.com/for oppskriften som jeg brukte her til min inspirasjon og nytelse :)

    SvarSlett