søndag 4. mars 2012

Pinnekjøtt er godt uansett årstid...

Pinnekjøtt smaker fantastisk, spesielt sammen med kålrabistappe og poteter.
Har tidligere alltid dampet kjøttet på pinner og litt vann i bunnen av kjelen...
...men dette har vi forandret på her i huset...

Vår fremgangsmåte:

Ca. 2 liter vann. kommer ann på mengden pinnekjøtt (kjøttet skal dekkes med vannet).
I vannet tilsetter vi:

2 hele fedd hvitløk
3 laurbærblad
2 gulrøtter delt i grove biter
1 stor løk i grove biter
ca. 10-15 enebær
frisk timian
helpepper (hvit)
                                                                   


                                                                        
Alt dette kokes ca.i 1 time. Sil deretter av vannet, og hell vannet over i en kjele sammen med pinnekjøttet. Dette småkokes så til kjøttet er ferdig (kjøttet skal løsne fra benet) ca. 1-2 timer.



Hvor mye mean ønsker av tilsetninger kan man justere på etter eget ønske.



Mens pinnekjøttet koser seg i kjelen, kan man lage deilig kålrabistappe:


Skrell og kutt kålrabi og gulrot i mindre biter, kok dette mørt og mos dette til stappe. Tilsett litt smør,
og deretter smak til med litt av kokekraften til pinnekjøttet. Man kan tilsette litt fløte eller melk istedet om ønskelig.
Evnt. salt og pepper tilslutt.


                                                                      
                                                       Dette ble en deilig avslutning på helgen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar