mandag 9. april 2012

Lammestek


                                 Ovnsstekt lammelår med vårløkpesto og poteter


Dette ble middagen i går 1. påskedag
Var fantastisk godt!

Dette trenger du:

1 lammelår på ca. 2 kg
2 stilker vårløk, finhakket
1 stort fedd hvitløk
ca. 1 dl olivenolje
havsalt og nykvernet pepper
2 kvister frisk rosmarin
10-12 mandelpoteter
1 bunt vårløk
2-3 rødløk
1 flaske lyst øl

Dette gjør du:

Sett ovnen på 175 grader varmluft eller 200 grader under/over varme.
Skjær noen snitt med en skarp kniv i lammelåret.

Rør sammen finhakket 2 stilker vårløk, finhakket, knust hvitløk, olivenolje, salt og pepper
til en pesto.



Pensle kjøttet med pestoen, og dryss over hakket rosmarin.

Skrubb potetene og del de i to.
Legg lammelåret i en ildfastform eller liten langpanne sammen med potetene og stikk
inn steketermometer inn i siden på låret så det er midt inne i kjøttet.
Stek lammelåret i 45 min.



Skjær vårløken i lange strimler, skrell rødløken og skjær de i båter.
Fordel dette i pannen og hell i ølet.
Fortsett å steke lammelåret i 30 min. til steketermometeret viser 60 -63 grader.
La lammelåret hvile i ca. 20-30 min.



Sil sjyen, skum av fettet og kok den inn til konsistensen er som tynn sirup.

Server sammen med sjyen, grønsakene og potetene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar