mandag 9. april 2012

Ostekake

Denne kaken tar litt tid å lage da den må stå i fryseren en stund, men er verdt ventetiden.
Kaken blir som en blanding av ostekake og fromasj.

Til bunnen trenger du:

8 digistivekjeks (havredigistive, glutenfri)
2 dl kokosmasse
100 g smør

Dette gjør du:

Smuldre kjeksen fint og bland den med kokos.
Smelt smøret og rør det nedi.

Legg bakepapir i bunnen av en kakeform med avtagbar kant (24 cm i diameter).
Klapp ut kjeksblandingen i formen.



Til fyllet trenger du:

225 g mangokjøtt
2 ss presset limesaft
200 g naturell kremost
2 dl tyrkisk yoghurt
2 dl melis
1 ts vaniljesukker
5 plater gelatin
2 dl kremfløte

Dette gjør du:

Kjør mangoen glatt med stavmikser (tines først hvis den er frossen). Ha i limesaft.
Visp sammen kremost, yoghurt, melis og vaniljesukker og bland den med mangopureen.
Visp alt glatt med stavmikser.

(Dette er bare en liten del av mangopureen, men slik ser pureen ut før du blander den med resten).


Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 min.

Varm opp ca. 2 dl av mangoyoghurten. Ta opp gelatinplatene og smelt dem under omrøring i den varme blandingen. Visp blandingen med gelatin inn i resten av mangoyoghurten.

Visp kremfløten luftig og ha den i mangorøren. Bland godt.
Hell blandingen over i formen.

Til toppingen trenger du:

1/2 gelatin plate
225 g mangokjøtt
1 ss melis
1ss presset limesaft

Legg den halve gelatinplaten i bløt i kaldt vann i 5 min.
Miks mangoen glatt sammen med melis og limesaft.
Hell halvparten over i en liten mugge. Denne sausen settes til side og serveres
sammen med kaken.

Varm opp den halvparten av mangopureen som er igjen. Ta gelatinplaten opp
av vannet og la den smelte i den varme pureen. Bland så i resten av mangoblandingen.
Spre den over mangoyogurten i formen.
Bruk skaftet på en skje til å lage ett mønster.



Sett ostekaken i fryseren i ca. 3 timer til den er blitt stiv.

Skjær med en fleksibel kniv langs kanten av formen og ta av siden på formen.
Server sammen med mangosausen som du satte til side.

Da formen jeg brukte her var litt større enn den som helst skal brukes (24cm i diameter).
Ble det litt tynnere kjeksbunn enn det skulle være.


Ellers var kaken en deilig dessert etter den varme gode kyllingsuppen.




2 kommentarer: